با افزایش تولید و مصرف در سراسر جهان از طریق افزایش جمعیت، قرار گرفتن در معرض شغلی یک نگرانی اساسی بهداشت جهانی است.
در واقع، بیماری شغلی عامل اصلی ناتوانی و غیبت از کار در جمعیت شاغل است.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، سالانه حدود مواد شوینده تاژ 68 تا 157 میلیون مورد جدید بیماری شغلی ناشی از قرار گرفتن در معرض خطرناک یا بار کاری با بیش از 200000 مرگ و میر است.
با این حال، کارگران در کشورهای با درآمد کم و متوسط بیشتر در معرض بیماری های ناشی از کار هستند.
بر اساس مطالعه بار جهانی بیماری که در سال 2010 انجام شد، قرار گرفتن مواد شوینده بدون آنزیم در معرض شغلی نهمین علت اصلی سالهای زندگی تعدیل شده با ناتوانی (DALYs) در ایران است.
سازمان بینالمللی کار فهرستی از بیماریهای شغلی شامل بیماریهای ناشی از عوامل بیولوژیکی، فیزیکی و شیمیایی، اختلالات تنفسی، بیماریهای پوستی، بیماریهای اسکلتی عضلانی، اختلالات روانی و رفتاری و سرطانهای شغلی را ارائه کرده است.
به ویژه، یک سوم بیماری های شغلی شامل مواد شوینده سیف بیماری های بینابینی ریه و سرطان های تنفسی بود.
اگرچه بخش چشمگیر بیماری های ریوی شغلی به طور سیستماتیک مواد شوینده بهداشتی خارجی ثبت نمی شود و آمارهای فعلی بار واقعی را دست کم می گیرند، تا 25 درصد از کل مرگ و میرهای ناشی از سرطان ریه به علل مواجهه شغلی نسبت داده می شود.
در ایران، مواجهه شغلی 13 درصد از بیماری های انسدادی مزمن ریه (COPD)، 11 درصد از آسم و 9 درصد از سرطان های ریه را تشکیل می دهد.
انواع بیماری های ریوی حاد و مزمن در اثر استنشاق مواد شیمیایی خطرناک در محل کار ایجاد می شود. قرار گرفتن در معرض گرد و غبار، بخارات، عوامل ایمونولوژیک و میکروسکوپی هوا در محل کار با بیماری های ریوی شغلی مرتبط است.
- منابع:
- تبلیغات: