علاوه بر این، تعداد فروشندگان مواد غذایی در حال حاضر با سرعت بیشتری در حال افزایش است. با این وجود، گزارشهای کمی در مورد ایمنی میکروبیولوژیکی اسفنجهای آشپزخانه مؤسسات غذایی در اتیوپی از جمله شهر جیما وجود دارد.
این امر باعث شد تا مطالعه فعلی به ارزیابی سلامت میکروبی اسفنج های مصنوعی از مراکز غذایی شهر جیما بپردازد. ارزیابی از نظر شیوع و بار باکتریهای مزوفیل هوازی، کلیفرمها، انتروباکتریاسهها و مخمرها و کپکها انجام شد.
اسکاج جهیر از مواد غذایی انتخاب شده موسسات به صورت آسپتیک در کیسه های پلی اتیلن عاری از میکروب به طور مجزا جمع آوری و به آزمایشگاه میکروبیولوژی تحصیلات تکمیلی، گروه زیست شناسی، دانشگاه جیما منتقل شدند.
اسفنج های آشپزخانه مخلوط شده و رقت های مناسب پپتون آب در سه تکرار بر روی سطوح خشک شده محیط های مربوطه برای شمارش میکروبی قرار داده شد.
اسفنج های خارش استفاده شده در آشپزخانه ها از دانش آموزانی که موافقت کردند در مطالعه شرکت کنند. با استفاده از فورسپس استریل شده جمع آوری شد.
در هر اتاق فقط یک اسفنج استفاده شد. دانشآموزان در اتاقهای دو دانشجویی از یک اسفنج استفاده میکنند. دمای اتاقها در خوابگاهها 21 درجه سانتیگراد بود و هیچ پنجرهای به آشپزخانهها وجود نداشت.
اسفنج ها روی سینک های آشپزخانه نگهداری می شدند و در معرض نور مستقیم خورشید قرار نمی گرفتند. اسفنجهای جمعآوریشده بهطور جداگانه در کیسههای پلاستیکی استریل شده قرار داده شدند.
ظرف 30 دقیقه به آزمایشگاه تغذیه و غذا در جعبه یخ برای تجزیه و تحلیل منتقل شدند. علاوه بر این، پرسشنامه طراحی شده توسط محققین برای این مطالعه توسط شرکت کنندگان تکمیل شد.
پرسشنامه شامل دو بخش بود. بخش اول شامل سؤالاتی در مورد مشخصات اجتماعی و جمعیت شناختی آنها بود، در حالی که بخش دوم شامل سؤالاتی در مورد استفاده از اسفنج آشپزخانه آنها بود.